Grit Quartet

Oskar Reuter - nyckelharpa
Guro Kvifte Nesheim - hardanger d'more
Jonathan Larsson - dragspel
Anna Larsson - gitarr, sång

Kontakt:

oskar.reuter@gmail.com
Phone: +46702-555114

Lyssna:
Jubileumshalling

Vårlåt
Pennys ankomst
Liten text om bandet.

När den tredje medlemmen i Goodland trio (Hanna Wiskari Griffiths) flyttade till Nya Zeeland stod de två övergivna kvar i Göteborg och funderade på vad de skulle göra härnäst. De bildade då duon Oskar & Jonathan och började skriva nytt material, gjorde ett antal spelningar och spelade sedan in en duoskiva som släpps i våren 2019. Under inspelningsperioden kände de att många av låtarna behövde en större sättning än duo och frågade då två av sina favoritmusiker om de ville vara med och göra duon till en kvartett.
På albumet Panna mot panna visar Oskar & Jonathan prov på sitt utomordentliga låtskrivande och samspel både som duo och som kvartett.På albumet Panna mot panna visar Oskar & Jonathan prov på sitt utomordentliga låtskrivande och samspel både som duo och som kvartett.
En recensent i tidskriften Lira skriver: ”Jonathan Larsson vet mycket väl hur han trakterar detta instrument (dragspel) på ett finstämt och mjukt sätt. Lika lätt ger Oskar Reuter en förtrollande karaktär åt nyckelharpan, moraharpan, mandolin, tolvsträngad gitarr och cittern. Tillsammans med en rad ursäkt talangfulla gästmusiker skapar de nyskriven, glad och medryckande musik. Samspelet går smittande lätt, så att den som dansar gör det på lika lätta fötter.” Lira, våren 2019
Även om bandet är helt nystartat har man tidigare kunnat höra medlemmarna i andra konstellationer så som Goodland trio, Kongero, GKN5, Skrekk og Guro, Västanå teater, Kultiration med flera.

Grit Quartet på Gbg Folkfestival

Livekonsert inspelad på Not Quite i Fengersfors 11/9-2020.